Hej på er, kosmetolog Natalie här. Jag tänkte dela med mig av lite tips till er hur ni ska ta hand om er hud nu under november månad. Vi har ju känt att vädret blivit kallare och luften torrare. Eftersom det fortfarande är plusgrader ute så har vi ju turen att hinna förbereda huden med rätt produkter som ger ett tillräckligt skydd tills minusgraderna slår till. På så sätt kan vi undvika onödig torr hud, som gör att huden åldras i förtid och ger synliga torrhetslinjer i huden. När huden blivit alltför torr så uppstår eksem, vilket kan vara röda, kliande och besvärliga.

1. Tvätta ansiktet och kroppen i kortare stunder och undvik hett vatten. Tro mig, jag vet hur skönt det är, men din hud kommer att torka ut mer och mer, vilket kommer göra att det börjar klia och hudens yttersta lager blir svagare.

2. Tillför en mild ansiktsrengöring till din hudvårdsrutin. Produkten får inte störa ditt naturliga PH-värde, vilket är runt 5, då ökar risken för irritation som orenheter och torrhet. En produkt som har hjälpt ett flertal av mina kunder nu på hösten för att behandla rödaktig och känslig hud har varit Esse sensitive cleanser.

3. Olja, olja, olja. Ja, lika bra som det är för hela kroppen så är det även en räddare i nöden till ansiktet. En olja håller huden elastisk, vilket håller bort rynkorna. Det som skiljer oljan från en fuktkräm är att oljan ger näring t.ex. i form av omega fettsyror, som sedan återuppbygger hudens skyddande yta. Det bildar även ett dagligt skydd som hindrar huden från att torka ut. Vi behöver alltså tillföra fukt men likaså fett för det ultimata skyddet. Om ni inte har kikat bland våra härliga oljor så ska ni definitivt kolla in Eco By Sonya glory oil, Abloom miracle oil och Esse repair oil, dessa oljor passar alla hudtyper.

4. Undvik att gnugga. Något jag alltid säger till min pojkvän då han lånar mina produkter är att massera in dem med lätta cirkulära rörelser och inte ha för bråttom, då kommer man bara stressa huden och bli röd istället för att låta musklerna i ansiktet slappna av. Prova massera lugnare så kommer du antagligen märka skillnad, vi får inte glömma att vara snälla mot vår hud! 🙂

5. Hur ofta då? Detta är något som kan vara väldigt individuellt men överlag så skulle jag säga att du bör rengöra ditt ansikte morgon och kväll, samt alltid smörja in dig efteråt. Alternativt till de som vill att det går fort på morgonen så kan man spraya ett ansiktsvatten på en fuktig vaddlapp och dra över ansiktet så fungerar det som en snabbrengöring. Då det gäller återfuktningen så bör detta ske medan huden fortfarande är fuktig, om huden börjat strama så har du väntat för länge och då absorberas inte oljan och fuktkrämen lika bra.

Har ni frågor kring detta ämne eller vill ha tips på rätt produkter för er så lämna gärna en kommentar eller skicka mail på info@kikas.fi så svarar jag så fort som möjligt! 🙂

Översätt/Kääntää